Novela Stanovanjskega zakona – kakšne spremembe prinaša?

Novela Stanovanjskega zakona je bila sprejeta. Spremembe v Stanovanjskem zakonu (SZ-1) opredeljujejo položaj najemnikov v denacionaliziranih stanovanjih, zagotavljajo zakonsko podlago za podeljevanje ugodnih posojil za gradnjo neprofitnih najemnih stanovanj in krepijo vodstvo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Morda v okviru sprememb potrebujete pravni nasvet? Obrnite se na naše pravne strokovnjake. Pokličite nas na 01/600 15 30 ali nam pišite na data@data.si.

Izračun plače

Novela Stanovanjskega zakona – najemniki v denacionaliziranih stanovanjih

Z novelo Stanovanjskega zakona (SZ-1) se celovito rešuje problematika najemnikov v denacionaliziranih stanovanjih. Določeno je bilo desetletno začasno prehodno obdobje. V tem času bodo lastniki denacionaliziranih stanovanj prejeli doplačilo najemnine v višini razlike med neprofitno in priznano tržno najemnino. Upravljanje doplačila najemnine bo administrativno izvajal Stanovanjski sklad Republike Slovenije.

Po izteku tega desetletnega prehodnega obdobja se bo najemnina oblikovala po prosto tržnih pogojih, vendar z varovalkami proti pretiranim povišanjem najemnin. V tem času bo poskrbljeno tudi za to, da se bodo najemniki v denacionaliziranih stanovanjih lahko prednostno preselili v javna najemna stanovanja ali se preselili v domove starejših občanov.

Termin za registacijo podjetja

Potrebujete pravni nasvet?Normiranem sp – kaj morate vedeti?

Novela Stanovanjskega zakona – podeljevanje dolgoročnih posojil z ugodno obrestno mero

Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije je z novelo Stanovanjskega zakona (SZ-1) omogočeno podeljevanje dolgoročnih posojil z ugodno obrestno mero za gradnjo neprofitnih najemnih stanovanj. S tem bodo graditelji stanovanj in neprofitne stanovanjske organizacije deležni bolj predvidljive finančne podpore, kar jim bo omogočilo lažje načrtovanje svojih stanovanjskih projektov.

Interni akti podjetja

Novela Stanovanjskega zakona – nova organiziranost pri vodenju Stanovanjskega sklada

Novela Stanovanjskega zakona opredeljuje tudi novo organiziranost pri vodenju Stanovanjskega sklada Republike Slovenije. Po novem bo Stanovanjski sklad imel tričlansko upravo. Sklad bo s prihodnjim letom upravljal ne le z lastnim namenskim premoženjem, ampak tudi z obsežnimi proračunskimi sredstvi, kar prinaša večji obseg nalog in povečano odgovornost.

Razmišljate o odprtju podjetja? Pokličite nas na 01/600 15 30 ali nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top