Skip links
Samozaposlitev namesto študija

Samozaposlitev namesto študija

Samozaposlitev namesto študija

Samozaposlitev namesto študija je dobra ideja tudi za vse študente, ki dvomijo v pravilnost svoje izbire študija. Ali že veste, kaj vas v življenju resnično zanima? Ste vsaj potihem pomislili tudi na podjetništvo? Bližata se jesenski rok za opravljanje izpitov in pričetek novega študijskega leta. Študentom, ki se bojijo, da ne bodo pravočasno opravili vseh obveznosti, priporočamo razmislek.

[izobrazevanje type=”samozaposlitev”]

Predlagamo vam udeležbo na brezplačnem seminarju o prednostih in slabostih samozaposlitve.

Samozaposlitev namesto študijaSamozaposlitev je lahko rešitev. Zakaj?

  • Ker boste lahko končno delali tisto, kar vas resnično veseli.
  • Ker vam bo tekla delovna doba.
  • Ker boste pridobivali izkušnje in se prekalili (tako v podjetništvu kot tudi osebnostno).
  • Ker boste spoznali svojo konkurenco in trg.
  • Ker je to lahko velika odskočna deska za vašo kariero: nabrali si boste izkušnje in poznanstva.
  • Ker vam, če se boste v Poslovni register Slovenije, ki ga vodi AJPES, vpisali prvič, pripada polovično plačevanje prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, drugo leto poslovanja pa so ti prispevki 30 odstotkov nižji.

Na VEM točki Data lahko hitro in brezplačno odprete s.p. ali d.o.o.  Preden pa se v podjetništvo podate zares, vas vabimo na še nekaj brezplačnih izobraževanj, kjer boste lahko svojim dilemam in vprašanjem ter drugim podjetniškim zagatam prišli do dna.

[izobrazevanje type=”podjetnik-sem”]

Kakšni so stroški s.p.-ja?

Strošek, ki se mu ne morete izogniti, so prispevki za socialna zavarovanja. Trenutno minimalni znesek znaša 372,91 evra mesečno – a kot smo zapisali zgoraj: če ste se prvič vpisali v Poslovni register Slovenije, boste prvih dvanajst mesecev za pokojninsko in invalidsko zavarovanje plačevali polovične prispevke. Torej boste za prispevke porabili v prvem letu porabili 254,06 evra mesečno.

Ostali stroški pa so odvisni predvsem od dejavnosti, ki jih želite registrirati: najem poslovnega prostora, komunalni in pisarniški stroški, marketing in oglaševanje, nakup opreme… Svetujemo vam, da pri izbiri računovodje ne skoparite – za sodelovanje izberite zanesljiv računovodski servis.

[oblacek id=2 txt=”Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen.” link=’Rezervirajte termin!’]

Pa še to: študentskega s. p. ni več. Tudi popoldanski s. p. ni nadomestil študentskega – popoldanski s. p. namreč lahko odpre le nekdo, ki je zaposlen za poln delovni čas.

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search