Skip links
zamenjava računovodskega servisa

Zamenjava računovodskega servisa ni zapleten postopek!

Zamenjava računovodskega servisa

Zamenjava računovodskega servisa pride v poštev, ko z izbiro vašega računovodstva niste zadovoljni. Kdaj je smiselna zamenjava računovodskega servisa in na kaj je treba biti pozoren? V kolikor želite tudi vi zamenjati računovodski servis, lahko postanete stranka našega računovodstva! Za ponudbo nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pošljete sporočilo na data@data.si.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Zamenjava računovodskega servisa – se lahko računovodstva naučite tudi sami?

Če razmišljate, da bo sledila zamenjava računovodskega servisa, se lahko mogoče vprašate, ali lahko svoje knjigovodstvo vodite tudi sami. Poenostavljene evidence so namenjene podjetnikom normirancem, nekateri samostojni podjetniki pa enostavno knjigovodstvo vodijo tudi sami. In kar nekaj od njih se je tega naučilo na naši delavnici, ki jo mesečno izvajamo na Datipreverite naslednji termin ter se prijavite!

Prijava na seminar Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo!

Zamenjava računovodskega servisa – dober računovodja je partner vašega podjetja!

O tem, da je dober računovodja tudi vaš poslovni partner, smo več pisali v tem članku. Pomembno je, da računovodja skrbi za nemoteno poslovanje. Pri delu mora biti natančen, se vam posvetiti in znati svetovati. Pomembno je tudi medsebojno spoštovanje in zaupanje. V kolikor tega ni, je zamenjava računovodskega servisa smiselna. Računovodja pomaga podjetnikom tudi pri analizi, načrtovanju ter optimiranju davčnih obveznosti.

Informativni izračun plače

računovodsko svetovanje

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Zamenjava računovodskega servisa mogoče izgleda zapletena, a ni

Če s trenutnim računovodskim servisom ne najdete skupnega jezika, je zamenjava računovodskega servisa naslednji korak. Preden pa se odločite za novega ponudnika računovodskih storitev, najprej preverite pogodbo, ki jo imate z obstoječim računovodskim servisom. Tam je določen tudi odpovedni rok. Nato preverite tudi ponudbo računovodskih storitev na trgu. A pozor – najcenejša možnost običajno ni najbolj kvalitetna. To velikokrat pomeni večje tveganje za napake. Saj veste, »malo denarja, malo muzike«. Sama zamenjava računovodskega servisa ni zapletena. Lahko se opravi v roku meseca dni, je pa to odvisno od pogodbenega odpovednega roka.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Zamenjava računovodskega servisa, kaj je potrebno postoriti?

Ko je zamenjava računovodskega servisa v procesu je potrebno poskrbeti za prenos dokumentacije od enega računovodje do drugega. Od starega računovodskega servisa morate prejeti celotno dokumentacijo. Prav tako se morate dogovoriti za pripravo dokumentacije ter pripravo podatkov iz poslovnih knjig. Jasno tudi določite dan, ko boste dokumente prevzeli. Ne pozabite tudi na primopredajni zapisnik, kjer opredelite terminski načrt prenosa dokumentacije.

Preberite tudi – Bruto plača je znana, kako dobimo neto plačo?

Kdaj se lahko opravi zamenjava računovodskega servisa?

Zamenjava računovodskega servisa je sicer možna kadarkoli. Morda je najbolj priporočljiva ob prehodu na novo poslovno leto, saj so s tem tudi jasno razmejene odgovornosti bivšega in novega računovodstva. Vsekakor pa to ni pravilo, zato je zamenjava računovodskega servisa izvedljiva tudi med letom. Podjetja in podjetniki se včasih ne zavedajo, da je izbiranje kakovostnega računovodskega servisa zelo pomembno. Podjetje lahko uspešno izkoristi ves potencial, hkrati pa razbremeni podjetnika. Ta se lahko posveti opravljanju dejavnosti, poslovne in davčne evidence ter knjige pa prepusti računovodskemu servisu. Odlična izbira je naš računovodski servis Data, ki ima več kot 30 let izkušenj! Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo.

Sledite podjetju Data tudi na FacebookuLinkedinuTwitterju in Instagramu!

Ostanite na tekočem: prijavite se na Datine e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search