Skip links
registracija poslovne enote

Registracija poslovne enote  – kdaj jo mora d.o.o. registrirati?

Registracija poslovne enote

Registracija poslovne enote mora biti po zakonu opravljena takrat, kadar podjetje svojo dejavnost opravlja na drugem naslovu, ki ni sedež podjetja. Registracija poslovne enote se opravi z vpisom v Poslovni register Slovenije, ki ga vodi Ajpes. Če je vloga za registracijo poslovne enote pravilna, potem Ajpes izda sklep o vpisu poslovne enote v enem dnevu. V kolikor tudi vi razmišljate o ustanovitvi podjetja (s.p. ali d.o.o.), pokličite na 01/600-1530! Pred samo registracijo podjetja vam lahko svetujejo naši podjetniški svetovalci! Če pa že imate vse potrebne informacije, pa rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite 01/600-1530!

Registracija poslovne enote – kaj sploh je poslovna enota?

Poslovna enota je del družbe, ki opravlja na istem ali drugem naslovu različno ali isto dejavnost kot matična družba. Če se podjetje ukvarja z dejavnostjo proizvodnje in trgovine, potem je dejavnost trgovine običajno organizirana kot poslovna enota. Prodaja proizvedenih izdelkov se vrši na drugi lokaciji (ali lokacijah) kot je sedež matične družbe. Poslovna enota ne more samostojno opravljati poslov, ne more voditi ločenega transakcijskega računa in lahko deluje brez poslovodje. Druga pojmovanja za poslovno enoto so še filiala, poslovalnica, dislocirana enota, enota zunaj kraja sedeža, obrat in drugi.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Registracija poslovne enote – na kaj je potrebno paziti pri postopku?

Registracija poslovne enote je postopek, ki ga na DATA točki lahko opravi zastopnik d.o.o. ali pa pooblaščena oseba le z osebnim dokumentom. Referentu mora zastopnik povedati podatek glede poslovnega naslova poslovne enote in za poslovni naslov poslovne enote pri d.o.o. Zastopnik ne potrebuje overjene izjave lastnika objekta. Drugi podatek, ki ga mora pripraviti zastopnik je podatek o dejavnosti ali več njih, ki jih bo opravljala poslovna enota.

“Popoldanca” lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Registracija poslovne enote in kakšno je pravilno ime poslovne enote?

Družba, ki je registrirana v Mariboru in se ukvarja s proizvodnjo, prodajo in servisiranjem plovil, namerava v Kopru odpreti prodajalno in razstavni salon za prodajo teh plovil. Torej bo moralo podjetje poskrbeti za vpis poslovne enote v register podjetij Ajpes.

Pimer imena poslovne enote

Popolno ime firme:

BARČICA, proizvodnja, prodaja in servis plovil, d.o.o., poslovna enota Koper

Krajše ime firme:

BARČICA d.o.o., PE Koper

Po vpisu poslovne enote v Poslovni register, dobi poslovna enota svojo matično številko, ki se od matične številke družbe razlikuje po številki 1 na koncu desetmestne matične številke družbe.

Primer:

Matična številka poslovne enote je 1234567001 – enica na koncu matične številke, pomeni, da ima podjetje poleg matične firme, registrirano še eno dislocirano enoto oziroma poslovno enoto.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search