Skip links
inflacije

Inflacije na tej stopnji v Združenem kraljestvu že dolgo ni bilo!

Inflacije na stopnji 9 % v Veliki Britaniji še niso beležili v 40 letih

Inflacije na stopnji 9 % v Združenem kraljestvu statistiki še niso odčitali v zadnjih 40 letih! Krivec naj bi bil jasen – ruski napad na Ukrajino je povzročil občutno povišanje cen goriva in hrane!

Informativni izračun plače

Inflacije energentov in hrane, kot je ni bilo od pričetka 80-ih!

Nazadnje je bilo takšna stopnja inflacije na Otoku v daljnega leta 1982, ko je statistični urad beležil 11-odstotno inflacijo življenjskih potrebščin. Poleg obdobja recesije v letu poprej je tudi takrat kraljestvu nagajala vojna – takrat za Falklandsko otočje.

Regres 2022 – koliko ga boste prejeli in do kdaj?

Največji krivec inflacije življenjskih potrebščin – energenti in hrana

V aprilu so v povprečju Otočani občutili poskok cen plina in elektrike kar za 54 %. To je posledica zvišanja najvišjih dopustnih cen energentov na trgu končne potrošnje.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Kakšne bodo posledice takšne inflacije za otočane?

Pritiski na vlado v Združenem kraljestvu, da ukrepa zoper krizo rasti življenjskih stroškov rastejo. Tudi življenjski standard Britancev bo v upadu – pričakuje se največji padec življenjskega standarda od leta 1950.

 PRIJAVITE SE NA BREZPLAČEN SEMINAR  ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Združeno kraljestvo ni edino na udaru! Visoka stopnja inflacije tudi na Hrvaškem!

V Sloveniji je stopnja inflacije za mesec april bila 6,9%. Tudi Švica beleži višjo stopnjo inflacije, čeprav je ta relativno nižja, pri 2,5%. Nižja od te je na Kitajskem, kjer beležijo 2,1 % stopnjo. V Romuniji je znašala aprilska inflacija skoraj 14 % – podobno kot na Češkem. V sosednji Hrvaški pa 9,4 % – več kot dva odstotka več, v primerjavi z mesecem marcem.

JUBILEJNA NAGRADA – Kdaj in koliko vam pripada?

Ponekod tudi padec inflacije!

V prejšnjem mesecu so beležili podobno stopnjo inflacije tudi v ZDA. Tam so zabeležili 8,3 % stopnjo inflacije, kar je sicer 0,2 odstotne točke nižje od meseca marca. Padec inflacije so v mesecu aprilu zabeležili tudi v državah kot so Španija, Italija, Finska, Nizozemska in Združeni Arabski Emirati.
EU beleži približno enako povprečno stopnjo inflacije kot v mesecu marcu. Tako ta ostaja pri 7,4 % in to navkljub napovedi, da bo ta za 0,1 odstotno točko višja.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Pripravil: Rok Gros

[spot]

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search