Skip links
Digitalna transformacija – sredstva iz novega razpisa od 30.000 – 100.000 evrov!

Digitalna transformacija – sredstva iz novega razpisa od 30.000 – 100.000 evrov!

Digitalna transformacija podjetja je sedaj mogoča tudi s finančno pomočjo, prejeto preko javnega razpisa. Upravičeni stroški so sofinancirani do 60% vsote, s katerimi lahko pridobite med 30.000 do 100.000 evrov sredstev. Upravičenci so podjetja, ki izvajajo aktivnosti v celoti na območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija. Ste vedeli, da lahko za stroške, ki jih ima vaše podjetje z razvojem (vključena tudi digitalna transformacija), uveljavljate davčne olajšave? Datini strokovnjaki to vedo! Pišite jim na data@data.si. Z veseljem vam bodo svetovali!

Informativni izračun dohodnine

Vas zanimajo taki ali podobni razpisi za sredstva?

Se zanimate za nepovratna sredstva od države? Obiščite naš brezplačen seminar Predstavitev aktualnih javnih razpisov!

[izobrazevanje type=”aktualni-razpisi”]

Slovenske in mednarodne institucije nudijo nepovratna sredstva, sofinanciranje obrestnih mer ter garancije za posojila. Veliko je aktivnih razpisov ali sredstev namenjenih prav mikro, majhnim in srednjim podjetjem in zato predstavlja poznavanje aktualnih razpisov odgovornost praktično vsakega podjetnika. Seznanite se z aktualnimi razpisi in osnovami prijavljanja na njih v okviru naših priznanih izobraževanj!

 

»Digitalna transformacija« je predmet novega razpisa Slovenskega podjetniškega sklada!

Z novim razpisom Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) za mikro, mala in srednje velika podjetja (“Digitalna transformacija”) z najmanj 5 zaposlenimi, lahko pridobite nepovratna sredstva v višini od 30.000 evrov do 100.000 evrov. Sofinancirani so upravičeni stroški iz projekta “digitalna transformacija” do največ 60%. Namenjeni morajo biti za opremljenost in digitalno transformacijo ključnih proizvodnih in poslovnih procesov. Razpis “Digitalna transformacija” je odprt za podjetja, ki izvajajo aktivnosti v celoti na območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija, oz. imajo tam poslovno enoto ali podružnico. Slednja mora biti vpisana najmanj 6 mesecev pred dnevom oddaje vloge.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Bi želeli ustanoviti podružnico? Data d.o.o. je edini pravi naslov za Vas! Pišite našim strokovnjakom na data@data.si!

Sredstev je za približno 120 projektov digitalne transformacije…

“Digitalna transformacija MSP” je nov in večletni razpis za obdobje 2019-2023. Obsega 12,4 mio evrov sredstev v življenjskem obdobju razpisa in je načrtovana za podporo cca 120 projektov!

 

Digitalna transformacija mora obsegati investicijo v tehnično opremljenost ali transformacijo ključnih proizvodnih procesov!

Podjetja, ki bodo financirana, morajo investirati v tehnično opremljenost ali izvesti digitalno transformacijo ključnih proizvodnih in poslovnih procesov – torej bodisi izvesti:
[oblacek id=8 txt=”Potrebujete računovodsko svetovanje?” link=’Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo’]

  • izboljšave izkušnje kupca,
  • učinkovito zbiranje, obdelavo in vizualizacijo podatkov,
  • razvoj procesov in digitalnih rešitev za podporo poslovanja in proizvodnje,
  • vpeljavo digitalni poslovnih modelov in procesov
  • razvoj digitalnih kadrov in digitalnih delovnih mest,
  • razvoj digitalne kulture
  • kibernetsko varnost
  • industrija 4.0

Stroške je potrebno voditi na posebnem stroškovnem mestu. Ne veste kako? Datini računovodje imajo na tem področju večletne izkušnje. Pišite jim na data@data.si in si rezervirajte termin za svetovanje!

Pravni nasvet

Kaj potrebuje podjetje ob oddaji vloge?

Ob oddaji vloge morajo vlagatelji imeti pripravljeno t.i. »digitalno strategijo«, ki zajema celotno stanje digitalizacije v podjetju kot je ta predstavljena  na spletni strani Digitalnega inovacijskega stičišča – DIH. Pripravljen morajo imeti tudi akcijski načrt  za izvedbo digitalne transformacije na vsaj naslednjih ključnih področjih.

 

Digitalna transformacija – kateri stroški so upravičeni?

Upravičeni stroški bodo zgolj stroški storitev usposabljanja in svetovanja s strani zunanjega strokovnjaka izbranega iz kataloga strokovnjakov objavljena na spletni strani Digitalnega inovacijskega stičišča (DIH). Zahtevana je aktivna vloga tako strokovnjaka kot podjetja in sodelovanje  z zunanjim strokovnjakom za izvedbo digitalne transformacije, ki ga podjetja izberejo iz seznama, ki je tudi objavljen na spletni strani DIH.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.
[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search